Pechdieren

Deze column is gepubliceerd in het Groot Vlaardingen van 5 oktober 2016 en op de website van deze lokale krant. 

Pechvogels, pechhonden, pechkonijnen… Pechdieren, noemt de Dierenbescherming ze. Ze zijn mishandeld, verwaarloosd of afgedankt. Omdat de zogenaamde top van de voedselketen het blijkbaar erg moeilijk vindt zorg te dragen voor dat wat onder hen staat. Leven op zich is al lastig genoeg.

Negatief geneuzel? Was het maar zo. Word lid van de Dierenbescherming en je ontvangt wekelijks updates die je gedachten over onze soort niet positief zullen stemmen. We kunnen zo ontzettend harteloos zijn. Zo gemeen, zo walgelijk. Je zou je bijna schamen mens te zijn, maar daar schieten we niks mee op. De mensen van de Dierenbescherming zitten zich ook niet alsmaar te generen, die lichten hun hoeven en redden jaarlijks 30.000 dieren in nood. Asielen, inspecties, dierenambulances, voorlichtingen… Het is allemaal nodig en het kost bakken met geld.

Gelukkig zijn er in Nederland heel wat dierenvrienden en kan de Dierenbescherming zulk goed werk doen dankzij giften van donateurs en de contributie van leden. Lid worden hoeft trouwens niet duur te zijn; in mijn studententijd werd er maandelijks €3,- van mijn rekening geschreven. Alle beetjes helpen.

Deze week gaan collectanten van de Dierenbescherming op pad om geld in te zamelen voor dit goede doel. Ikzelf heb gisteren gelopen en het valt me op dat veel mensen geven. Helaas zie ik ook mensen balen. Niet omdat ik stoor, maar omdat ze geen kleingeld in huis hebben. Vanaf volgend jaar komt de fantastische optie om een gift te pinnen, maar ook dit jaar kun je gemakkelijk een donatie doen. Sms DIER naar 4333 en doneer eenmalig 3 euro. Namens de dieren bedankt!

Dierenbescherming

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s