Wie is Dappere Britt?

Dappere Britt (Planken), dat ben ik! Een nieuwsgierige, spontane en leergierige mejuffrouw van 25 jaar uit Vlaardingen.

Vroeger:
Als koter beantwoordde ik de standaard vriendenboekjesvraag ‘Als ik later groot ben word ik…’ steevast met: toverfee of schrijfster. Die eerste ambitie heb ik helaas laten varen, maar bijna 20 jaar later is er in ieder geval één van deze wensen uitgekomen. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken en ergens is dat toch best magisch!

Een studie Journalistiek leek mij altijd logisch, maar toch koos ik voor Hotel- en Eventmanagement aan Hogeschool Tio. Mijn vader zei: ‘Schrijven kan altijd nog’ en daar zat wel wat in. Tijdens mijn jaar high school in Florida, stages in Mexico en Valencia en minor in Barcelona hield ik trouw een reisblog bij. Ook schreef ik voor de schoolkrant van TIO en pende ik wat af in mijn dagboeken.

Eenmaal in het bezit van een hbo-diploma (BBA) wilde ik graag een master halen. Ik ontdekte de opleiding Media en Journalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en wist meteen: dit is ‘m! Binnen twee jaar doorliep ik het pre-master en master programma. September 2016 heb ik mijn masterbul in ontvangst genomen.

En nu:
Sinds 2014 ben ik betrokken bij  The MindOffice. Ik schrijf nieuwsbrieven, blogs en teksten voor o.a. websites en flyers en begeleid onze klanten tijdens het webbuilding-traject. Dankzij de support van mijn manager heb ik maart 2016 de stap genomen dit ook voor andere bedrijven te doen, en wel onder de bedrijfsnaam Dappere Britt (KvK nummer: 65468570).

Daarnaast werk ik sinds begin 2016 als journalist voor Groot Vlaardingen, de lokale weekkrant in mijn woonplaats, en schrijf ik sinds november 2016 voor de Waterweg-bijlage in het AD Rotterdams Dagblad.

Schrijven is dus hoofdzaak nummer één voor Dappere Britt, maar zoals elk gedreven jong mens doe ik meer dan dat!

Op de St.-Jozefmavo in Vlaardingen leid ik dit schooljaar voor het eerst de talengroep Journalistiek. Deze ‘workshop’ heb ik zelf samengesteld op basis van mijn ervaringen en hetgeen ik heb geleerd op de universiteit. Sinds 2017 zijn we begonnen met het opzetten van een schoolkrant. Je leest hier meer over op de website van de SJM Redactie. Ik hecht ontzettend veel waarde aan goed onderwijs en geloof in de kracht van gepassioneerde docenten en creatieve stimulans. Ik wil jongeren stimuleren nieuwsgierig en maatschappelijk betrokken te zijn, op onbekenden af te stappen en open te staan voor nieuwe ervaringen. Dat is in mijn ogen ontzettend waardevol voor hun ontwikkeling. En natuurlijk vind ik het prachtig als zij plezier beleven in het schrijven van artikelen.

Ook presenteer ik update-video’s voor een softwarebedrijf. Ik heb in het verleden een onwijs leuke tijd bij Omroep Vlaardingen gehad en voor de camera presenteren blijft een uitdagende bezigheid. Heel af en toe maakt Omroep Vlaardingen nog tv-reportages en dan ben ik natuurlijk van de partij.

Zelf blijf ik ook graag leren. Van anderen, via mijn werk, maar ook door cursussen te volgen. Ik volg een thuiscursus Filosofie van het NTI en ik zit in een gevorderdengroep bij Zen.nl, waar Japanse filosofie gecombineerd wordt met meditatie. Leren is een hobby, net zoals lezen, films, yoga, fotografie en reizen. En sinds kort leer ik mijzelf keyboard spelen met behulp van mijn oude gitaarboeken.

Dit was Dappere Britt in een (uit de kluiten gewassen) notendop. Ik ben altijd in voor leuke samenwerkingen en projecten. Sms/bel/app naar 06 29 22 96 19 of mail naar info@dapperebritt.nl. Mocht je eerst mijn LinkedIn willen doorspitten dan kan dat hier. Oh ja, ik zit ook op Twitter en Instagram: @DappereBritt.

Wie weet tot snel!

Advertenties

3 gedachtes over “Wie is Dappere Britt?

  1. Pingback: Welkom! |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s